It's a dogs life - för ett enklare hundlivIt's a dogs life - för ett enklare hundliv
User
  • Hem
  • Försäkring & Vård
  • Foder
  • Boka tjänster
  • Hitta din hund
  • Coachen Tipsar
  • Klippning mm.
  • Hundar A-Ö
  • Intervjuer
  • Hundordlista
  • Valpkalender
  • Om oss
Coachens tips om hundar
Här kommer vi samla tips, tricks, övningar, information om allt kring hundar, hundägandet och hur vi kan njuta, leva med och uppskatta våra fyrbenta vänner.
Här lanserar vi löpande nya artiklar, så kom tillbaka och kika lite då och då!

Vad behöver din valp kunna?

Har du skaffat valp? Då väntar en härlig, mysig och spännande tid, men kanske också lite utmanande och intensiv. Det är underbart att få hem en ny liten fyrbent familjemedlem, men det kan också vara omtumlande. Det är så mycket som är nytt...
Av Kicki Fellstenius, mars 2020

Oönskat skällande

Oönskat skällande är ett av de vanligaste vardagsproblemen som hundägare upplever med sina hundar. Att hunden hela tiden skäller på ljud i trappuppgången, folk som passerar utanför fönstret, hundar på promenaden eller människor som kommer hem till en kan vara jobbigt både för hund och människa.
Av Kicki Fellstenius, mars 2020

Mental stimulans

Mental stimulans eller aktivering är en förutsättning för att din hund ska utvecklas till en harmonisk individ och fungera bra i vardagen. Men det är viktigt att den får rätt typ av stimulans. Exempel på bra stimulans är nosarbete, nyinlärning, problemlösning och fokuserade balansövningar.
Av Kicki Fellstenius, april 2020

Kom igång med klickerträning

Kanske har du hört talas om klickerträning och blivit nyfiken på vad det handlar om? Eller har du testat lite utan att känna dig säker på att du är på rätt spår? I den här artikeln får du veta vad klickerträning är, hur man gör för att komma igång och när det är användbart.
Av Kicki Fellstenius, april 2020

Vilken hundsport/träningsform passar dig och din hund?

Alla hundar mår bra av regelbunden träning och det finns massor av roliga hundsporter att välja mellan. Oavsett om du är intresserad av att tävla eller bara vill träna för nöjes skull så kan jag varmt rekommendera att du väljer ut en eller flera hundsporter för att få inspiration till träningen. Genom träningen utvecklas både du och hunden och er relation fördjupas. Dessutom lovar jag att ni kommer ha superkul tillsammans!
Av Kicki Fellstenius, maj 2020

Miljö- och socialiseringsträning

När du fått hem din nya familjemedlem, oavsett om det är en valp eller vuxen hund, och den blivit ordentligt hemmastadd så är det viktigt att börja med både socialiserings- och miljöträning. Den träningen går ut på att vänja den vid och göra den trygg med olika typer av miljöer, människor, hundar och ev andra djur. Fundera på vad just din hund behöver lära sig inför framtiden. Valpar har ett vidöppet socialiseringsfönster fram till ca 3,5 månaders ålder och under den perioden är det viktigt att den får många positiva upplevelser av alla typer av individer som man vill att den ska kunna umgås med som vuxen. Men det är aldrig för sent att miljö- och socialiseringsträna en hund.
Av Kicki Fellstenius, maj 2020

Hantering och kloklippning

Kloklippning och annan ”hantering” som exempelvis pälsvård, tandvård, borttagning av fästingar och undersökning är något som hunden kommer utsättas för regelbundet i hela sitt liv. Därför är det viktigt att lägga lite extra tid på att lära hunden att tycka att hanteringen är positiv, eller i alla fall helt ok. Genom att träna hunden att uppskatta hanteringsträningen så kan kloklippning etc bli en mysstund i stället för en jobbig situation för både dig och din hund.
Av Kicki Fellstenius, maj 2020

Rumsrenhet

De flesta valpar blir rumsrena vid 3-6 månaders ålder, under förutsättning att du tränar den att bli det. I de allra flesta fall är träningen ganska okomplicerad, men ibland kan det vara lite klurigare. För att nå hela vägen i mål med rumsrenhetsträningen så måste valpen mogna rent fysiskt så att den klarar av att hålla sig allt längre stunder, men valpen måste också lära sig själva ”konceptet” av att man kissar utomhus och inte inomhus. Här får du tips och råd om hur du kan lära din hund att bli rumsren.
Av Kicki Fellstenius, maj 2020

Att gå i koppel

De allra flesta hundar behöver gå i koppel regelbundet och det är lätt att vi tar för givet att det ska fungera. Men att gå i koppel är ett onaturligt beteende för hunden vilket innebär att det kan krävas en hel del träning för att lära hunden att gå följsamt i koppel.
Av Kicki Fellstenius, juni 2020

Trygg ensam hemma

Att bli lämnad ensam kan vara skrämmande för en liten valp. Även för en vuxen hund är ensamhet ett i grunden onaturligt tillstånd. Men de allra flesta hundar behöver vara ensamma en stund regelbundet eller i alla fall vid enstaka tillfällen i livet. Därför är det viktigt att du lägger tid på att lära din valp (eller vuxna hund) att vara trygg ensam.
Av Kicki Fellstenius, juni 2020

Nedvarvning och passivitetsträning

Nedvarvning och passivitetsträning går ut på att lära hunden att gå ner i varv och koppla av i olika situationer. Vissa hundar har lätt för att gå ner i varv och andra har svårare för det, men de allra flesta hundar har vissa situationer där de inte klarar av att gå ner i varv helt och hållet på egen hand. Genom att du tränar din hund i att gå ner i varv så undviker du att din hund blir övertrött och stressad. Och vardagen blir mycket lättare att hantera för alla parter.
Av Kicki Fellstenius, juni 2020

Inkallning och lösträning

Drömmer du om att kunna ha din hund lös på promenaderna? Då kan det behövas en hel del träning så att du kan lita på att din hund kommer lyssna i alla situationer och inte störa omgivningen eller hamna i farliga situationer. En del i träningen är att lära hunden en riktigt bra inkallningssignal så att du kan få hunden att komma till dig oavsett vad som lockar. Men det finns också en hel del annat som kan vara bra att tänka på om du vill ha din hund lös.
Av Kicki Fellstenius, juni 2020
×
Få nyhetsbrev

Fyll i emailadressen

Om oss

Vilka är vi

Kontakta oss

Jobba för oss

Följ oss

Instagram

(c) 2020 Petropolis AB

X

Tack!

Tack för att du anmälde dig till vårt nyhetsbrev!

Okej